Lite höstseg? Behövs en kick?
Svaret är, som nästan alltid: choklad.
Om du inte nöjer dig med schweizernöt från närmaste ICA, finns en kakaokick av finare slag på hotellet Le Meurice i Paris.
Le Meurice servererar just nu chokladfrukosten Choc’ Alléno som garanterat håller
dig igång hela dagen, utan att en enda fiber är inblandad: pain au
chocolate (vad annars), chokladbaguette, chocolate chip-smör, sylt och
honung, fruktjuice och ett val av te, kaffe eller varm choklad.
Låter helt okej, eller hur? Men du har inte hört det bästa än.
Croissanter och baguetter är inte bara fyllda med choklad, de är helt
gjorda av chokladdeg med extratillsatta kakaobönor för att förstärka
chokladsmaken.
Hotellrestaurangen där frukosten serveras har tre stjärnor i Guide
Michelin, så det är knappast Coops blockchoklad i bakverken. Men så
kostar frukosten också 36 euro.
Dessutom läser jag idag att Peking planerar att bygga en temapark helt inriktad på choklad, i stadens olympiska område.
Parken ska bland annat locka med chokladversioner av terracottaarmén och kinesiska muren. Invigning sker nästa år.
Choklad är svaret på allt. Överallt.